Se filmen "Pigen, Moderen og Dæmonerne" i Cinemaxx Aarhus. Oplæg v/Mai Nielsen Forskningsenheden for Psykoser AUH

(IKKE FLERE LEDIGE PLADSER) Se filmen og hør fagfolks oplæg om skizofreni.

25.000 danskere har skizofreni – en af de alvorligste psykiske sygdomme. Men hvad betyder det at have skizofreni, og hvordan viser den sig? Det er nogle af spørgsmålene, du kan høre fagfolks bud på, når kredsen inviterer til oplæg samt visning af filmen ”Pigen, moderen og dæmonerne”. Der vil også blive kastet lys over spørgsmålene om, hvordan en typisk behandling forløber, og hvad der er godt at gøre for sig selv som skizofren og for pårørende at gøre.

Kredsen inviterer til dette arrangement i fem forskellige byer i september-oktober i efteråret.

En datters kamp
Filmen ”Pigen, moderen og dæmonerne” handler om den 8-årige pige Ti, som bor alene med sin psykisk syge mor, mellem affald og flasker med urin. I skolen siger Ti, at alt går fint, men for at overleve må hun bruge både sin fantasi og sine minder om mosteren, Tamara. Ti indser, at hun bliver nødt til at kæmpe mod dæmonerne. Da moderens psykiske sygdom tiltager, bliver både skolen og mosteren opmærksomme på, at det måske er på tide at gribe ind.

Instruktøren Suzanne Osten tager afsæt i sin egen opvækst og beretter både farverigt og gribende om et barns kærlighed og loyalitet til sin forælder. Uanset hvordan hun er.
Biografarrangementerne foregår fra 17.30 til ca. 20.15. Og husk: Kom i god tid til tjek ind i biografen. Der er unummererede pladser.