Fyraftensmøde om arbejdsmiljø

Oplever du og dine kolleger at være pressede i jeres hverdag? Kom og hør oplæg af Carsten Juul Jensen, der sætter spot på de alvorlige konsekvenser af det høje arbejdspres i sundhedsvæsnet.

"Vi bryder sammen"

- de alvorlige konsekvenser af arbejdspresset

Gennem fem nyuddannede sygeplejerskers møde med hverdagen på medicinske afdelinger, bliver de alvorlige konsekvenser af det høje arbejdspres i sundhedsvæsnet gruopvækkende synlige.

Carsten Juul Jensen holder på dette fyraftensmøde et oplæg på baggrund af den Ph.d., han har skrevet om fem nyuddannede sygeplejerskers første job. Det er beretningen om arbejdsbetingelser omkring komplekst syge ældre mennesker, hvoraf mange dør. Det er skræmmende læsning om travlhed, for kort oplæring/introduktion, kæmpe ansvar og ikke mindst om at påtage sig skyld og bebrejde sig selv, at man ikke synes, man er dygtig nok.

På dette fyraftensmøde lægger vi op til diskussion om, hvordan vi – erfarne såvel som uerfarne sygeplejersker, ansat i kommune eller region - undgår at falde i fælden og pådutte os selv og andre et urealistisk individuelt overansvar? Hvordan kan vi sammen lægge ansvaret for arbejdspresset der, hvor det bør være? Og stræbe efter et bedre arbejdsmiljø til glæde for ansatte og patienter.

Læs evt. artikel i Sygeplejersken: ”Ph.d.-forsvarer: ”Det er jo ikke jeres skyld, at I bryder sammen”

Program

16.30 – 19.00

- Oplæg v. Carsten Juul Jensen

- Dialog og opsamling ved kredsnæstformand

Sandwich undervejs.

Du kan printe arrangementet ud her.

Du kan tilmelde dig her på siden.