Konference om sygeplejeforskning i Danmark

Hvordan understøtter, organiserer og styrker vi sygeplejeforskningen i Danmark? Kom til konference om sygeplejeforskning sammen med andre sygeplejersker, der arbejder eller har arbejdet indenfor forskningsfeltet.

Tema for konferencen

Værdien af den forskning, som sygeplejersker bedriver, har stor betydning for patienter og pårørende, sygeplejefaget og det danske sundhedsvæsen. Men spørgsmålet er, hvordan vi fremmer og understøtter forskningsmiljøer indenfor vores fag? Netop dét er i fokus på konferencen den 29. oktober. Målet med konferencen er, at du som forsker får inspiration til, hvordan du kan medvirke til at opbygge en forskningskultur og -miljø, så du og dine kollegaer lokalt kan understøtte forskningen og på sigt kan udbygge forskningskapaciteten.


Om programmet

På konferencen deltager en række oplægsholdere, som vil fortælle om deres egne erfaringer. Du kommer til at høre lektor Frederik Alkier Gildberg, der vil tale om opbygning af et forskningsmiljø i psykiatrien, professor Erik Elgaard Sørensen, der fortæller om organisering af en enhed for sygeplejeforskning på et hospital og professor Bibi Hølge-Hazelton, der fortæller om kapacitetsopbygning. I forlængelse af dette vil Inge Pia Christensen, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, fortælle om en direktions blik på sygeplejeforskning.

Derudover kommer der oplæg om DASYS’ forskningsråd og Dansk Sygeplejeråd vil fortælle om deres arbejde med forskning. Du vil også komme til at høre et inspirerende oplæg fra sygeplejerske og professor Brendan McCormack, som bl.a. er vicedirektør hos Centre for Person-centred Practice Research på Queen Margaret University, Edinburgh. Han vil fortælle om sit arbejde, som leder af centeret og vil introducere os for, hvordan de forsker indenfor sygeplejen.

Se programmet for konferencen her: Konference om Sygeplejeforskning den 29. okt. 2018 - Program


Målgruppe

Konferencen er målrettet sygeplejersker med en ph.d. eller som er ph.d. studerende.

Konferencen er et gratis DSR-medlemsarrangement.

OBS: Ved tilmelding vil du modtage en mail, hvor du kan se, at vi har modtaget din tilmelding til konferencen, men vær opmærksom på, at du ikke er tilmeldt som deltager, før du modtager en bekræftelsesmail på, at du har fået en plads på konferencen.


Tid og sted

Den 29. oktober 2018, kl. 9.30-16.00 i Odin Havnepark, Lumbyvej 11, 5000 Odense.
Der vil være morgenkaffe fra kl. 9.30, vi starter i salen kl. 10.00.


Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Eva Diercks i kursus- og konferenceteamet på tlf. 4695 4395 eller mail kursusadm@dsr.dk.