Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Løn og kontrakt

Din løn som sygeplejefaglig leder afgøres af overenskomster og centrale forhandlinger, men også af din egen indsats. Lederforeningen tilbyder en række nyttige redskaber, der blandt andet kan medvirke til at forbedre din løn. Denne side er dit første skridt til bedre løn- og arbejdsvilkår.

løn

Lederes løn og arbejdsvilkår kræver aktiv forhandling med arbejdsgiveren. En stor del af dine vilkår er aftalt på forhånd via lederoverenskomster og centrale forhandlinger. Men din løn, og hvilke andre goder der følger med din stilling, afgøres også af din egen indsats via en lokal forhandling.

Sådan påvirker du din løn og arbejdsvilkår som leder

Lederforeningen tilbyder en række redskaber, der kan medvirke til at påvirke din løn og arbejdsvilkår.

Sådan forhandler du din egen løn

Forhandlingen skal forberedes ... både før du skal du forhandle, hvordan du skal forhandle og hvad du skal følge op på efterfølgende.

Lederlønsmodellen er et vigtigt redskab til dialogen om ledelse med arbejdsgiver. Udgangspunktet i modellen er løn for ledelse.

Det skaber respekt, når ledende sygeplejersker selv forhandler løn, er bevidste om deres værdi og går forberedte ind i en forhandlingssituation. En grundig og struktureret forberedelse er nøglen til et godt resultat.

Der kan sagtens opstå situationer og opgaver, som er så ekstraordinære, at de ikke er en del af din normale kontrakt som leder. I de situationer kan du bede om at få en særlig aftale om efterfølgende ekstra tjenestefrihed og eventuelt en løngodtgørelse for det udførte merarbejde. Aftalen hedder en ”merarbejdsaftale”

Personlig sparring inden du skal forhandle med din arbejdsgiver

Via dit medlemskab har du adgang til personlig sparring. En sparring der foregår med din personlige ledelseskonsulent, således at du er godt rustet til at forhandle dine forhold som leder.
Læs her!

Lederforeningens lønforhandlingskursus

Forhandlerkurserne bliver udbudt lokalt til dem, der måtte ønske det. Har du som leder lysten eller behovet for et forhandlerkursus, skal du ringe til din ledelseskonsulent.
Læs her!

Merarbejdsaftale

Der kan opstå situationer og opgaver, som er så ekstraordinære, at de ikke er en del af din normale kontrakt som leder.

I de situationer kan du forhandle en særlig aftale om efterfølgende ekstra tjenestefrihed og eventuelt en løngodtgørelse for det udførte merarbejde.

Denne mulighed for at at forhandle en særlig midlertidig aftale er indgået med din arbejdsgiver.

Bliv klædt på til at forhandle en "merarbejdsaftale”.
Læs her!

Løn og lønstatistik

Din kommende personlige lønforhandling starter måske bedst ved, at du kigger til, hvad kolleger har opnået.

DSR og Lederforeningen indsamler løbende tal for lønningerne indenfor sundhedsområdet. Du kan derfor både finde frem til lønningerne for kolleger i lignende stillinger som din egen - og også lønniveauer mere generelt.

Lønstatistikkerne kan hjælpe dig i forberedelsen af din egen forhandling. Din ledelseskonsulent i Lederforeningen hjælper også gerne med et par nyttige råd og fifs til din forberedelse.

Lønberegner for ledere

Via sundhedskartellets lønberegner kan du beregne, hvad der bør være et godt udgangspunkt for din egen løn som leder.
Lønberegneren er opdateret med de seneste løntal og satser, og du kan via computeren indtaste dine egne relevante forhold i forbindelse med dit lederjob, og så beregne et bud på udgangspunkt for din løn.
Det er en god ide at have din lønseddel ved hånden, når du bruger den.

Sundhedskartellets lønberegner for ledere - Find den HER

emblem_lederforeningen
Lederforeningen ...Sundhed og ledelse med nærvær