Stafet på regionale arbejdspladser om psykisk arbejdsmiljø

I den første film om indsatser for et bedre psykisk arbejdsmiljø, fortæller en arbejdsplads i Region Midtjylland om, hvordan de har arbejdet med psykologisk sikkerhed og det at turde lave fejl, tvivle og sige sin mening.

Oprettet: 29.11.2019
Helle B. Bavnhøj - hbb@dsr.dk

Der er en række gode erfaringer fra arbejdspladser, der har arbejdet med arbejdsmiljø.  I en arbejdsmiljøstafet med fem små korte film - en fra hver region - bliver der sat fokus på et lille udpluk af erfaringer.

I den første film, som er fra region Midtjylland, har arbejdsmiljøindsatsen rettet sig mod at opbygge psykologisk sikkerhed, hvor der er skabt rum for at kunne begå fejl og tale om dem.

Se filmen

Du kan få svar på spørgsmål om psykologisk sikkerhed på fødselsområdet i Region Midtjylland i denne pdf. QNA om_psykologisk_sikkerhed.pdf

Der er også et dialogspil, som du kan tage initiativ til, at I bruger. Spillet kan gøre det nemmere at få talt om følsomme temaer og problemer, fordi man ikke selv behøver at bringe temaer på banen. Dialogspil_om_psykologisk_sikkerhed.pdf

Baggrund
Ved OK 18 aftalte Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet (som Dansk Sygeplejeråd er en del af) at forlænge tilbuddet om ekspertrådgivning og inspirationsforløb.
Formålet med ekspertrådgivningen er at tilbyde den enkelte arbejdsplads eller flere arbejdspladser inden for samme speciale, område eller region mv. rådgivning om eller inspiration til, hvordan det psykiske arbejdsmiljø kan styrkes i tæt relation til løsningen af kerneopgaven primært inden for temaerne: organisatoriske forandringer, faglige forandringer, vold og trusler samt samarbejde, arbejdspladskultur og mobning. Ekspertrådgivning og inspirationsforløb tilbydes både på strategiske og operationelt niveau på de regionale arbejdspladser.

Hvis du tænker, at ekspertrådgivning kan være relevant for din arbejdsplads, kan du læse mere her.