DSR-formand: WHO-besparelser er helt godnat

DSR-formand: WHO-besparelser er helt godnat

Regeringen sparer markant på støtten til verdenssundhedsorganisationen WHO. For få år siden gav Danmark 40 millioner kroner. Den tidligere regering tog 10 millioner kroner, og nu skærer V-regeringen med yderligere 11. Det er dybt problematisk, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, der mener, at vi bør tage tage internationalt ansvar.

> Læs mere

 

Sporingschip er tegn på mistillid

Danske Regioner vil have læger og sygeplejersker udstyret med en chip, der gør det muligt at se hvor på sygehuset, de befinder sig. Det, mener Dansk Sygeplejeråd, er udtryk for kontrol og et alt for stort fokus på effektivitet frem for kvalitet.

> Læs mere

 

Sygeplejersker i fokus i TV2-serie

Læger, sygeplejersker og sosu’er kæmper for at holde sundhedsvæsnet i gang og danskerne i live. Det kan man for tiden følge i tv-serien Holder Danmark i live” og på tirsdag 23. februar deltager sygeplejerskernes formand Grete Christensen også og giver et indblik i, hvordan hun arbejder for sundhedsvæsenet på det politiske plan.

> Læs mere

 

Mandlige sygeplejersker hitter på facebook

Der er masser af opmærksomhed på mænd i sygeplejen i denne måned. Dansk Sygeplejeråd (DSR) og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) sætter fokus på mænd i sygeplejen med kampagnen ”Mand kan blive sygeplejeske”. Det sker med flere indsatser. Blandt andet på facebook, hvor der hver dag i februar præsenteres en ny mandlig sygeplejerske.

> Læs mere

 

På vej mod en national handleplan mod demens

”Aldrig alene med demens”. Det er visionen for Demensalliancens arbejde, som Dansk Sygeplejeråd er en del af. Den arbejder for et demensvenligt Danmark og 4. februar blev sundheds- og ældreministeren ved et stort arrangement i Aarhus indviet i arbejdet, der blandt andet rummer erfaringer fra indsatsen i seks kommuner, som er på vej til at blive demensvenlige.

> Læs mere

 

Dansk Sygeplejeråd støtter de fattigste ude i verden

Dansk Sygeplejeråd støtter Danmarks Landsindsamling med 30.000 kroner. Penge der går til bekæmpelse af fattigdom. Der er ligeledes støtte på vej til sundhedsindsats i Bolivia.

> Læs mere