Hård kamp for bedre løn

App_small.jpg

Hård kamp for bedre løn

Igennem de seneste seks årtier har sygeplejerskerne kæmpet for en bedre løn. Alligevel er det en af de dårligst lønnede grupper med en mellemlang videregående uddannelse. Så kampen er på ingen måde slut.

> Læs mere

Sygeplejersker er meget mere værd

’Det er du værd’ hed DR-programmet, der blev bragt i sidste uge, og som for alvor udstillede sygeplejerskers dårlige lønforhold. Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, glæder sig over, at danskerne også mener, at sygeplejersker bør have mere i løn, og håber, at det kan være med til at råbe politikerne op i kampen for bedre lønninger.

> Læs mere

Behandlingsgaranti på 30 dage kræver tilstrækkelige midler

Hvis behandlingsgarantien skal udvides, så skal der følge penge med, lyder det fra Dansk Sygeplejeråds formand, efter at Socialdemokratiet har ændret mening og nu støtter op om regeringens nye behandlingsgaranti på 30 dage.

> Læs mere

Minister bliver opfordret til at droppe gabestokken

Dansk Sygeplejeråd fik for nylig medierne til at sætte fokus på den såkaldte "offentliggørelsesordning", der betyder, at sundhedspersonale, der begår fejl, kan blive hængt ud med navn på sundhed.dk og patientombuddet.dk. Ordningen skal ændres, mener Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere

Ligestilling på arbejdet kræver ligestilling i familien

Ligestilling på arbejdsmarkedet handler også om ligestilling i familien. Det var der bred enighed om, da LO og FTF holdt 8. marts-arrangement. Problemet er, at det er kvinderne, der tager arbejdet i hjemmet, går ned i tid, tager barselsorloven og bliver hjemme, når børnene er syge. Det skal der gøres op med, hvis der skal ligestilling på arbejdsmarkedet.

> Læs mere

Ligestilling er en god forretning

Det kan blive meget bedre. Det er den grundlæggende konklusion, når man ser på ligestillingen i dag. For ikke bare vil en øget ligestilling forbedre livet for både kvinder og mænd. Der er samtidigt store økonomiske gevinster at hente. Sådan lyder det fra en række fagforeninger i en kronik bragt i Berlingske i sidste uge.

> Læs mere

Vil du med til kongres?

Alle medlemmer af Dansk Sygeplejeråd kan komme og overvære kongressen, der finder sted 9.-12. maj.. Kunne du tænke dig at være med og få et indblik i, hvad Dansk Sygeplejeråd sætter politisk fokus på de kommende år, så tilmeld dig kongressen nu.

> Læs mere