Voldsom stigning i korte indlæggelser

200-170kcgesygehus202.jpg

Voldsom stigning i korte indlæggelser

Antallet af korte hospitalsindlæggelser på under 12 timer er steget markant de seneste år. Og især for borgere over 65 år. Det presser kommunerne, som ikke alle steder er gearet til at tage imod patienterne, der nu hurtigere sendes retur. Det skal der laves om på med et kompetenceløft til de kommunale sygeplejersker, mener Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere

Akutpakke

Gode takter i akutpakke mod overbelægning – men ikke nok

Regeringen og dens støttepartier har tirsdag fremlagt en akutplan for, hvordan de vil komme overbelægningen på landets sygehuse til livs. En indsats, der er afsat 415 millioner kroner til over tre år. Det er et skridt på vejen, men det er langt fra nok til at komme hele overbelægningen til livs, lyder reaktionen fra formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

> Læs mere

Dokumentation

Kostbar patienttid går til unødig dokumentation

Sygeplejersker bruger daglig en time og 49 minutter på dokumentation i løbet af en arbejdsdag. Men en tredjedel af den tid bliver brugt på at dokumentere ting, der er helt unødvendige. Og både mængden af den nødvendige og unødvendige dokumentation er steget markant de seneste år.

> Læs mere

Væk med registreringskaos

Da Roskilde Sygehus fik nyt IT-system i forbindelse med indførelsen af den elektroniske patientjournal, tog det omkring en time at indlægge en patient på grund af den omfattende registrering. Men så gik sygeplejerske Anne Kaas Kochen på Afdeling B92 ind i sagen. I dag tager det samme arbejde en halv time.

> Læs mere

Arbejdsmiljø

Forskere efterlyser opgør med fabriksmentaliteten i velfærdssamfundet

”Bladet fra munden – mod og vilje til et godt arbejdsliv”. Det er titlen på den nye antologi, Dansk Sygeplejeråd står bag. Den blev sendt på gaden i forbindelse med en stor konference på Christiansborg, hvor der blev sat gang i en ny debat om den måde, vi har indrettet vores velfærdssamfund på.

> Læs mere

Ordinationsret

Sundhedsdirektører: Giv sygeplejersker ret til at ordinere medicin

En ny rundspørge blandt landets 98 kommunale sundhedsdirektører viser, at der er bred opbakning til at give sygeplejersker med specialkompetencer ret til at ordinere medicin inden for afgrænsede områder.

> Læs mere