Ny særudstilling: Hvad foregik hvor?

- på Julemærkesanatoriet i gamle dage.

Oprettet: 21.06.2019
Julemærkesanatoriet lilla overlay
Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Gå på opdagelse i de gamle arktitekttegninger over Julemærkesanatoriet og se, hvordan et sanatorium var indrettet i begyndelsen af 1900-tallet.

De originale bygningstegninger over Julemærkesanatoriet dukkede op først på året, og de fortæller nye historier om livet på et tuberkulosesanatorium for 110 år siden. 

Tegningerne har været savnet gennem årene, for der var mange ubesvarede spørgsmål: Hvordan var sengeafdelingerne indrettet? Hvilke børn lå hvor,? Hvor boede sygeplejerskerne? På Hotel Koldingfjord, der nu bor i de gamle bygninger, har de også været efterlyst i forbindelse med ombygninger og renoveringer. Hvorfor ramlede man for eksempel pludselig ind i en flisevæg, da man ville udvide et konferencerum? Nu kender vi svaret. Det gjorde man, fordi man arbejdede i pigernes badeafdeling fra dengang. 

Hen over sommeren kan hotellets mange gæster gå på opdagelse i tegningerne og se, hvad deres værelse en gang har været brugt til.  Bor du på et elevværelse, i tandlægeklinikken eller måske midt i en af pigernes store sengeafdelinger?

Læs mere