Sygeplejemuseets bibliotek

Museets mange bøger kan søges af alle på nettet og står til rådighed for studerende, forskere og andre interesserede. Dog kan bøger ikke lånes med hjem.

Museet har et stort og alsidigt bibliotek med ældre og nyere litteratur af relevans for sygeplejens historie. Det styres af en bibliotekar efter gældende biblioteksstandarder.

Bibliotekar Ebbe Carlsen er på museet hver onsdag kl. 11-16.

Bibliotekets database kan ses på Syddansk Universitetsbibliotek – her. Under Bibliotek vælg "Dansk Sygeplejehistorisk Museums bibliotek". 

Bibliotekets bøger kan ikke lånes med hjem, men alle er velkomne til at besøge museet, bruge bøgerne og tage de kopier, der er behov for.

Et besøg skal aftales på forhånd på museum@dshm.dk, helst i god tid, så bibliotekaren kan være behjælpelig med at finde det relevante materiale frem.

Kun for ansatte og studerende på Syddansk Universitet

Museets bibliotek opbevarer op til to eksemplarer af samme bog. Nr. 2 eksemplar opbevares på universitetsbiblioteket i Odense. Hvis en bog findes i universitetsbiblioteket, kan den lånes op på eget kontor eller bibliotekets studiepladser.

For bestilling af bøgerne på universitetsbiblioteket, læs her

Hvis der kun er et eksemplar af bogen, kan den rekvireres til brug på eget kontor eller læsesal.

Bestil bogen her eca@dshm.dk

Indlevering af bøger til museet

Museet modtager gerne bøger af relevans for sygeplejens historie. Specielt søger vi nyere lærebøger fra sygeplejerskeuddannelsen.

Da vi allerede har mange bøger, må vi ofte sige nej tak til at modtage flere af samme slags. Dog med undtagelse af de gamle lærebøger, som vi i så fald vil bede om lov til at stille ned til museets gratisreol, hvor specielt studerende er glade for at kunne tage udvalgte bøger med hjem.

Se, hvordan du kan indlevere bøger og andet til museet her