Alice Nielsen

Florence Nightingalemedaljen 2007

Alice Nielsen, modtager af Florence Nightingalemedaljen 2007
Alice Nielsen, modtager af Florence Nightingalemedaljen 2007
Alice Nielsen er intensivsygeplejerske og blev første gang i 1989 sendt gennem Internationalt Røde Kors til Pakistan, hvor hun uddannede lokale ansatte i sygepleje. Siden har hun blandt andet arbejdet i Afghanistan, Sierra Leone, Sudan og Liberia. 

I 2006 var Alice Nielsen i Uganda, hvor hun havde ansvaret for indkøb af medicin og forsyninger til hospitaler. Hun har især arbejdet med uddannelse af de lokale medar-bejdere i sundhed og sygepleje. 

I 2009 var hun i Gaza, hvor hun arbejdede med de hårdest sårede.

Når hun ikke er blevet sendt af sted med få dages varsel, har hun siden 1976 passet sit arbejde som intensivsygeplejerske på Aalborg Sygehus.

I 2010 var Alice med til at lave traumekurser for læger og sygeplejersker i Iraq.

I årene 2012 til 2017 har hun 4 gange været udsendt til Syd Sudan som  afdelingssygeplejerske i mobile kirurgiske team, som behandlede krigsskadede patienter flere steder i landet, både i regeringskontrollerede områder og på oprørs siden.

I 2018 har Alice været udsendt til felthospital i Bangladesh, et hospital som behandler fordrevne Rohingyaer  fra Myanmar.

Artikler om Alice Nielsen 

To danske sygeplejersker hjælper sårede i Gaza 

Sygeplejersker bag om sundhedsproblemer

Kilde

Jan René Westh. Danske modtagere af Florence Nightingale-medaljen 1920 - 2009- Ordenshistorisk Tidsskrift. Dec. 2009, nr. 35