Kirsten Stallknecht modtager Christiane Reimannprisen 2013

International Council of Nurses har valgt Kirsten Stallknecht som kongressens modtager af Christiane Reimannprisen – sygeplejens nobelpris.

Kirsten Stallknecht taler på en video med tak for Christiane Reimann Prisen 2013.
Foto: Dansk Sygeplejeråd

I Melbourne den 18. maj 2013 blev den prestigefyldte pris givet til Kirsten Stallknecht, DSR’s formand 1968 – 1996 og præsident for ICN 1997 – 2001. Hun modtog prisen som anerkendelse for det kæmpestore arbejde, hun har lagt i den internationale arena gennem 32 år.

Kirsten Stallknecht har gennem alle årene arbejdet for de fattige lande, hvor hun blandt har stået i spidsen for, at de fik betalt deres kontingent til ICN. Sygeplejerskerne i østlandene, specielt de baltiske lande, Polen og Rumænien har nydt godt af Kirstens indsats. Også den sydafrikanske sygeplejerskeorganisation DENOSA mindes Kirsten som en stærk støtte, og i 2009 modtog hun DENOSA's ærespris for sin indsats.

Kirsten Stallknecht har modtaget andre priser og blev 1990 Ridder af Dannebrog, i 1996  Ridder af 1. Grad af Dannebrog, og 2001 Kommandør af Dannebrog.Kirsten Stallknecht deltog ikke i kongressen, men sendte sin tak på en video.  

 

Video optaget af International Council of Nurses (ICN)

Læs mere om Kirsten Stallknecht