Miniudstilling: Mændene på sygeplejeskolen

Udstillingen fortæller om de "rigtige" mandlige sygeplejeelever og om TV2 Charlies tv-serie, Sygeplejeskolen.

Sygeplejeskolen sæson 2
TV2
Title

Den 26. oktober 2018 åbnede en ny særudstilling på sygeplejemuseet. Denne gang om de første mandlige sygeplejersker - både dem, der i 1951 startede på Rigshospitalet, og  de fiktive mandlige elever i tv-serien "Sygeplejeskolen" på TV2 Charlie. 

 

Dansk Sygeplejehistorisk Museum er konsulent på produktionen fra manuskripterne bliver skrevet, og har også været med på optagelserne af flere af de kliniske scener i serien. Derudover har museet leveret alle de sygeplejeting, man ser i skyllerummet, på stuerne osv. Der skal virkelig meget til at fylde hylderne i et helt skyllerum. 

Serien er fiktion, og en del af handlingen ville ikke have fundet sted i virkeligheden. Men SF Studios, som har produceret serien, har gjort sig meget store anstrengelser for, at indretning, inventar og genstande er fra tiden. Da den ydermere er optaget på nogle nedlagte afdelinger på Sct. Hans Hospital, kan det næsten ikke blive mere autentisk. 

Særudstillingen fortæller to historier: Den "rigtige" historie baseret på solide kilder, og historien om museets rolle i produktionen af serien. 

Sæson 2

Sæson 1