Miniudstilling: Mændene på sygeplejeskolen

Udstillingen fortæller om de "rigtige" mandlige sygeplejeelever og om TV2 Charlies tv-serie, Sygeplejeskolen.

Sygeplejeskolen sæson 2
TV2
Title

Udstilling på sygeplejemuseet fortæller om de første mandlige sygeplejersker - både dem, der i 1951 startede på Rigshospitalet, og  de fiktive mandlige elever i tv-serien "Sygeplejeskolen" på TV2 Charlie. 

Dansk Sygeplejehistorisk Museum har leveret mange af de sygeplejeting, man ser i skyllerummet, på stuerne osv. Der skal virkelig meget til at fylde hylderne i et helt skyllerum. Desuden er alle de emblemer som sygeplejerskerne på Fredenslund bærer udlånt af museet.

Serien er fiktion, og en del af handlingen ville ikke have fundet sted i virkeligheden. Men SF Studios, som har produceret serien, har gjort sig meget store anstrengelser for, at indretning, inventar og genstande er fra tiden. Da den ydermere er optaget på nogle nedlagte afdelinger på Sct. Hans Hospital, kan det næsten ikke blive mere autentisk. 

Særudstillingen fortæller to historier: Den "rigtige" historie baseret på solide kilder, og historien om museets rolle i produktionen af serien. 

I seriens hidtil 5 sæsoner er flere af emnerne taget fra virkelighedens verden. Du kan læse den historiske beskrivelse af nogle af emnerne herunder.

Udstillingspjece: Mændene på sygeplejeskolen

Udstillingspjece: Mændene på sygeplejeskolen. Fiktion og virkelighed

"Mændene på sygeplejeskolen". Fiktion og virkelighed. Pjecen kan købes på museet for 20,-