21-18_enfremtidudenforskel_loenloeftetlogo

Vis din utilfredshed
- skriv under for en fremtid uden forskel

Sammen kæmper vi for bedre løn og arbejdsvilkår og for et opgør med det uretfærdige lønefterslæb, der blev skabt med Tjenestemandsreformen i 1969.  Bl.a., med sygeplejerskekonflikten i sommeren 2021, aktioner og aktivisme er det lykkedes os at sætte ligeløn på dagsordenen og lægge pres på politikerne, så de nu er nødt til at forholde sig til spørgsmålet om ligeløn. I den kamp står vi stærkest, når vi er mange, og når vi er sammen. Du kan støtte kampen ved at skrive under på Lønløftet. 

Skriv under på Lønløftet

Vi har brug for et lønløfte fra politikerne, så sygeplejerskernes løn i fremtiden er uden forskel til andre med samme uddannelseslængde, opgaver og ansvar. Støt sygeplejerskerne.

Flere end 59.500 har skrevet under

Skriv under, og hjælp os med at forpligte Folketingets politikere til at rette op på sygeplejerskernes lønefterslæb. Vi bruger din underskrift i DSR´s politiske lobbyarbejde og opbevarer den kun, så længe det er relevant.

 

 

Vores 5 krav til politikerne

 • Der skal gøres op med uretfærdigheden fra Tjenestemandsreformen. Sygeplejerskerne blev for mere end 50 år siden indplaceret for lavt i lønhierarkiet af politikerne. Derfor er det en opgave for Folketinget at indplacere sygeplejerskerne rigtigt.
   
 • Sygeplejersker skal have en løn, som afspejler uddannelsesniveau, opgaver og ansvar. Sygeplejerskers lønefterslæb på 15-20 procent i forhold til traditionelt mandsdominerede fag med sammen uddannelsesniveau skal lukkes.
   
 • Folketingets politikere skal sammen med sygeplejerskerne og arbejdsgiverne forpligte sig til at skabe ligeløn.
   
 • Der skal aftales en forpligtende tidsramme, som gradvist hæver sygeplejerskernes løn.
   
 • Vi vil ikke tage fra andre i overenskomstsystemet - pengene skal bevilges af Folketinget.

 

Spred budskabet

Hvis du allerede har skrevet under på Lønløftet, kan du hjælpe os med at få flere med, ved at dele budskabet på Facebook.

DEL PÅ FACEBOOK

 

21-18_enfremtidudenforskel_loenloeftetlogo

DSR.DK