Den internationale sygeplejerskeorganisation udgiver en mønt som minde om 2020

Den internationale sygeplejerskeorganisation, ICN, og verdenssundhedsorganisationen, WHO har udgivet en mønt som minde om det særlige år 2020, som var udråbt som internationalt sygeplejerskeår og samtidig blev det år, hvor covid ramte.

Oprettet: 01.07.2021

En guldmønt som en erindring om det internationale sygeplejerskeår 2020. Den internationale sygeplejerskeorganisation, ICN, og verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en mønt som minde om 2020 - året, der var udråbt som Year of the Nurse and Midwife og samtidig blev det år, hvor covid ramte.

Den symbolske mønt symboliserer sygeplejerskers internationale arbejde og samarbejde og bliver givet til alle de lande, der er medlem af den internationale sygeplejerskeorganisation. Danmark var et af de lande, som i 1899 var med til at stifte ICN.

ICN blev stiftet den 1. juli 1899, og derfor er mønten udgivet denne dag. Når den netop udkommer nu skyldes det, at både ICN og WHO ønsker at markere, at det i 2020 var et helt særligt år. Det var både internationalt sygeplejerskeår, Florence Nightingales 200 års dag og det år pandemien ramte.  

I anledning af udgivelsen af mønten har WHO´s generalsekretær Dr Tedros Adhanom Ghebreysus udtalt:

” I 2020 viste sygeplejerskerne deres styrke og dedikation, da de kæmpede i frontlinjen af covid-19 pandemien. Jeg hylder alle de sygeplejersker, der mistede livet, mens de udførte deres opgaver. Tak til alle sygeplejersker, der fortsætter med at arbejde for sundhed for alle.”

Formand for ICN, Annette Kennedy udtaler:

“Jeg håber, at denne lille mønt ikke kun vil minde os om vores ofre, men også om vores styrke, beslutsomhed og dedikation. ”

ICN afholder den 28. verdenskongres fra den 2-4 November 2021, denne gang dog som en virtuel kongres.