Farver skal fange kritiske patienter

Farver skal gøre det lettere at spotte de patienter, som under indlæggelsen pludseligt får det kritisk dårligt.

Oprettet: 27.05.2016
Susanne Bloch Kjeldsen

Et computersystem samler informationer fra vitale målinger på akutte patienter, bearbejder dem og koger dem ned til et farvesystem med grøn, gul, orange og rød. Når sygeplejerskerne ser farvernes udvikling over tid, kan de hurtigt spotte de patienter, som er risiko for at udvikle livstruende komplikationer.

Dermed løses et problem, som personalet på Akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital, OUH har identificeret. Personalet oplever nemlig, at de har svært ved at spotte de patienter, som pludseligt får det kritisk dårligt under indlæggelsen, skriver tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab.

Overlæge på Fælles Akutmodtagelsen på OUH, Annemarie Touborg Lassen, ser systemet, som en væsentlig støtte i en travl hverdag:

“Det er lykkes at udvikle et overblikssystem, der fungerer intuitivt og tidstro. I den færdige version vil det blive en væsentlig støtte i overvågning af patienterne i den travle kliniske hverdag på akutafdelingen.”

Projektet “Identifikation af højrisikopatienter” er støttet af Danmarks største velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt “Patient@home”.