Fokus på psykosocial sundhedsfremme

Forskningsleder Ingrid Willaing, Diabetes Management Forskning, Steno Diabetes Center, er tiltrådt et professorat på Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

Oprettet: 06.10.2020
Henrik Boesen

Ingrid Willaing
Ingrid Willaing
Forskningen i psykosociale sundhedsfremme i relation til at leve med diabetes bliver nu styrket yderligere, da Ingrid Willaing, forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), er tiltrådt en delestilling som professor i psykosociale sundhedsfremme i forbindelse med diabetes. Det skriver SDCC på sin hjemmeside.

"Under Covid-19-krisens begyndelse fik vi i SDCC’s enhed for Sundhedsfremme etableret et meget interessant samarbejde med Københavns Universitet om psykosociale reaktioner i befolkningen i relation til nedlukningen af Danmark. Her har vi på SDCC stået for forskningen blandt personer med diabetes, som fra starten blev karakteriseret som en særlig risikogruppe," fortæller Ingrid Willaing.

"Netop den type relevante forskningssamarbejder ser jeg meget frem til at styrke gennem mit professorat og tilknytningen til Københavns Universitet, ligesom jeg glæder mig til en række andre samarbejder, f.eks. om publikationer, konferencer, workshops og undervisning," fortsætter hun.

Ingrid Willaing forsker bl.a. i psykosocial sundhedsfremme inden for diabetes. Hun har forsket i problemstillinger inden for specifikke befolkningsgrupper med diabetes, f.eks. små børn, unge og voksne med både type 1- og type 2-diabetes. Desuden har hun beskæftiget sig med forskning i livet med diabetes i forskellige omgivelser, f.eks. i familien, på arbejdspladsen, i diabetesklinikken, i skolen og i fritidslivet.

Professoratet er en delestilling, hvor Ingrid Willaing er ansat med 10 pct. forsknings- og undervisningsforpligtelser på Københavns Universitet, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Afdeling for Sundhedstjenesteforskning. De resterende 90 procent af sin ansættelse har hun fortsat som forskningsleder på SDCC.