Nu kan du indstille til Demenspriserne 2021

Indtil den 12. april kan du indstille medarbejdere, pårørende eller et tilbud til Social- og Ældreministeriets Demenspriserne 2021. Priserne overrækkes til DemensDagene den 10.-11. maj.

Oprettet: 15.03.2021
Susanne Bloch Kjeldsen

Kender du en kollega, som har gjort en særlig indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens? Så er det nu, du kan indstille til Medarbejderprisen, som Social- og Ældreministeriets uddeler med Demenspriserne den 10.-11. maj. Fristen for at indstille er den 12. april 2021.

Der er også en Pårørendepris i Demenspriserne, og den skal gå til en ildsjæl eller et tilbud/en aktivitet – i offentligt, privat eller frivilligt regi – der gør en ekstraordinær indsats for at inkludere, anerkende og støtte pårørende til mennesker med demens.

50.000 kr. til udvikling af indsats

Begge prismodtagere får en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Derudover modtager vinderen af Medarbejderprisen en præmie på 50.000 kr. til sin arbejdsplads til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Indstil til Demenspriserne

Alle kan indstille til begge priser – lige meget om du er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Du kan ikke indstille dig selv, men du kan sagtens indstille den samme person eller det samme tilbud/aktivitet flere år i træk. Og du må gerne indstille samme person til begge priser. Indstillingen sker her.

Priserne overrækkes af social- og ældreminister Astrid Krag d. 10.-11. maj ved DemensDagene, der afholdes i Tivoli Congress Center og livestreames. 

Læs mere om Demenspriserne og indstilling her.

Den faglige jury
  • Mie Andersen, chefkonsulent i FOA
  • Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd
  • Lone Vasegaard, formand for Demenskoordinatorerne i Danmark
  • Lisbeth Lintz Christensen, medlem af Lægeforeningens bestyrelse og formand for Foreningen af Speciallæger
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Marie Lilja Christensen, seniorkonsulent i Ældre Sagen  
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder ved Nationalt Videnscenter for Demens

 

Læs om Demensprisen 2019