Ny professor i klinisk sygepleje

Sygeplejerske, ph.d., Ingrid Poulsen er tiltrådt som ny professor i klinisk sygepleje i et delt professorat mellem Hvidovre Hospital og Aarhus Universitet

Oprettet: 03.06.2022
Henrik Boesen

Ingrid Poulsen
Ingrid Poulsen
Arkivfoto: Heine Pedersen
Sygeplejerske, ph.d., Ingrid Poulsen vil som ny professor i klinisk sygepleje løfte de kliniske forløb for patienter og deres pårørende og styrke sygeplejerskernes faglige identitet.

Relationsdannelse, patienternes behov for sygepleje og rammerne omkring sygeplejen er de tre elementer, som tilsammen kaldes 'Fundamentals of Care'. Det er kernen i Ingrid Poulsens forskning.

Hun er pr. 1. juni 2022 professor i et delt professorat med Aarhus Universitet, hvor hun forsker i udviklingen af klinisk sygepleje, og hun har to overordnede mål:

"Målene med min forskning er, at patienterne modtager sygepleje, der tager udgangspunkt i deres individuelle behov, og at patienterne og deres familier oplever øget livskvalitet," fortæller Ingrid Poulsen.

Hun har også som målsætning at styrke den sygeplejefaglige identitet, bl.a. ved at definere sygeplejens kerneområder nu og i fremtiden.

"Jeg håber, at jeg med mit professorat kan intensivere og fokusere min forskning og derved tiltrække flere studerende og medarbejdere til fagområdet," siger hun.

Ingrid Poulsens professorat er fælles med Aarhus Universitet Institut for Folkesundhed, og hun arbejder i øjeblikket bl.a. med projekter, der skal forbedre sygepleje og behandling til patienter med lungesygdommen KOL, forskellige smertetilstande og dysfagi.