Ny professor i sygepleje

Sygeplejerske Lisbeth Uhrenfeldt er pr. 1. maj 2022 udnævnt til professor i sygepleje på Ortopædkirurgi på Kolding Sygehus og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.

Oprettet: 09.05.2022
Henrik Boesen

Lisbeth Uhrenfeldt
Lisbeth Uhrenfeldt
Udover at være tværgående vejleder for ph.d.-studerende med kvalitative metoder i fokus skal Lisbeth Uhrenfeldt også lave lokale opgaver i afdelingen i Kolding.

På Ortopædkirurgi skal hun bl.a. arbejde med inddragelse af patienter og pårørende i processen på sygehuset - noget, hun har stor erfaring i.

For tiden er hun i gang med et stort EU-studie på tværs af fem lande og 11 universiteter i Europa. Studiet bliver afsluttet i 2023, og indtil da er Lisbeth Uhrenfeldt kun tilknyttet Kolding Sygehus på halv tid. Men det forhindrer ikke Lisbeth Uhrenfeldt i at have masser af gode tanker og idéer til arbejdet på Ortopædkirurgi.

"Jeg er meget interesseret i samarbejdet med pårørende. De skal inddrages, da studier viser, at det hjælper, når pårørende bliver inddraget i processen. De kan hjælpe med at huske ting og få patienten i gang,"siger hun.