Nye millioner til forskning i sygepleje

Novo Nordisk fonden har netop uddelt knap 14 mio. kr. til 15 forskningsprojekter inden for sygepleje

Oprettet: 06.12.2019
Henrik Boesen

Hvordan skabe de bedste behandlingsmuligheder for patienter, som har fået amputeret et ben – eller er i risiko for det? Hvordan begrænse antallet genindlæggelser af ældre? Og hvordan støtte forældre, når deres børn overgår fra behandling på børneafdelinger til voksenafdelinger?

Tre eksempler på projekter, hvortil et antal sygeplejersker netop har modtaget økonomisk støtte fra Novo Nordisk Fonden. Den samlede bevilling fra fonden lyder på 13,8 mio. kr., som er givet til i alt 15 projekter.

Fondens støtte i denne seneste uddelingsrunde fordeler sig på tre ph.d.-stipendier, tre postdoc-stipendier og ni projektbevillinger. Projekterne spænder bredt både emnemæssigt og geografisk.

De 15 støttede forskningsprojekter er udvalgt blandt i alt 67 ansøgninger indsendt til Novo Nordisk Fonden i åben konkurrence og evalueret af fondens Komite for Sygeplejeforskning.

Navne på alle, som i denne omgang har modtaget bevillingerne, kan sammen med titler og beskrivelser af projekter samt støttebeløb findes her:

Ph.d.-stipendier i Sygeplejeforskning

Postdoc-stipendier i Sygeplejeforskning

Projektstøtte i Sygeplejeforskning

 

Novo Nordisk Fonden uddeler årligt i alt op til 21,3 millioner kr. til sygeplejeforskning. Aktuelt er der åbent for ansøgninger til et 5-årigt Forskningsprogram i Sygepleje på op til 7,5 millioner kr. med ansøgningsfrist 15. januar 2020.

For yderligere information se her eller kontakt Emilie Nor Nielsen, administrator, enn@novo.dk.