Professorat i behandling af patienten i den sidste del af sygdomsforløbet

Sygeplejerske Hanne Irene Jensen udnævnt til professor i ’End-of-life care’ ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning, og de anæstesiologiske afdelinger på Sygehus Lillebælt

Oprettet: 03.02.2021
Henrik Boesen

Professor Hanne Irene Jensen
Professor Hanne Irene Jensen
Foto: SDU
Sygeplejerske Hanne Irene Jensen er pr. 1. februar 2021 udnævnt til professor i ’End-of-life care’ ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning, og de anæstesiologiske afdelinger på Sygehus Lillebælt.

End-of-life care er behandling og involvering af patienter i den sidste tid af deres sygdomsforløb.

Som professor skal Hanne Irene Jensen dels arbejde med forskningsprojekter omkring end-of-life og dels understøtte øvrige igangværende og kommende forskningsaktiviteter på de anæstesiologiske afdelinger på Sygehus Lillebælt.

”Jeg er stolt over at være ansat på et universitet, et sygehus og to afdelinger, der vægter pleje og behandling i den sidste del af livet så højt, at der er oprettet et professorat i end-of-life care. Det er et område, jeg i mange år har interesseret mig for i min forskning, og jeg føler mig meget privilegeret over at være den første, der bliver ansat i det nye professorat, siger Hanne Irene Jensen og fortsætter:

” ’Patienten først’ er en stolt tradition på Sygehus Lillebælt, og det er ikke kun ord. Vi ønsker, at det skal gennemsyre alle aktiviteter inden for hospitalsbehandling og forskning. Jeg vil gerne fortsætte med at bidrage til forskning, der har en direkte indvirkning på patientbehandling og på patienters liv – især i forbindelse med behandling og pleje i den sidste del af livet med involvering af både patienter og pårørende."