Professorat i Grønland

Sygeplejerske, MHH, ph.d., Lene Seibæk er udnævnt til professor i sygepleje ved Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab, Grønlands Universitet.

Oprettet: 03.07.2020
Henrik Boesen
Lene Seibæk

Lene Seibæk er uddannet sygeplejerske i 1982 og ph.d. i klinisk sygepleje fra Syddansk Universitet i 2012. Siden 2015 har hun været ansat som lektor i Patient Care ved Institut for Klinisk Medicin, Århus Universitet med funktion som seniorforsker ved Kvindesygdomme og Fødsler, Aarhus Universitetshospital. Samtidig har hun siden 2018 været lektor ved Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab, Grønlands Universitet.

I Grønland bliver Lene Seibæks primære opgave at sikre fortsat udvikling af forskningsmiljøet ved Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab. Dette skal ske gennem udviklings- og forskningsaktiviteter, som understøtter forskningsbasering af bacheloruddannelsen til sygeplejerske og evidensbasering af arktisk sygepleje.

Øvrige opgaver omfatter vejledning, samarbejde med nationale og internationale forskningsmiljøer samt deltagelse i ph.d.-udvalgsarbejde og udvikling af ph.d.-kurser i samarbejde med ph.d.-skolen og Grønlands Center for Sundhedsforskning.