Psykologisk beredskab i Nordjylland får Patientsikkerhedsprisen 2021

Patientsikkerhedsprisen 2021 går til psykologisk beredskab i Region Nordjylland, som modtager Dansk Selskab for Patientsikkerheds pris for at have passet på sundhedspersonalet under covid-19.

Oprettet: 17.09.2021
susanne bloch kjeldsen, sbk@dsr.dk

Under covid-19-epidemien blev det psykosociale beredskab i Region Nordjylland rettet mod de sundhedsprofessionelle for at kunne yde den nødvendige hjælp undervejs. For den indsats får beredskabet Patientsikkerhedsprisen 2021, som uddeles af Dansk Selskab for Patientsikkerhed på den internationale World Patient Safety Day den 17. september.

Korpset er tværfagligt og består af psykologer, sundhedsfaglige supervisorer, coaches, som har erfaring med lederudvikling, coaching, stressbehandling og udredning og behandling af psykiske lidelser. Alene på de første fem måneder i 2020 har det psykosociale beredskab gennemført 81 individuelle forløb og 28 gruppeforløb med sundhedspersonale. Flertallet undgik sygemeldinger, selv om der har været tale om mere intense reaktioner end det gennemsnitlige stressforløb.

Prisen er også til de sundhedsprofessionelle

Leder af Det psykosociale beredskab, Jan Mainz, siger i pressemeddelelsen fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed:

”Vi betragter det som en stor anerkendelse, at den indsats, som er det psykosociale beredskabs fokus er blevet belønnet: At understøtte psykologisk tryghed for det sundhedspersonale, som har bragt os igennem covid-19. Prisen er også til dem, som i virkeligheden er krumtappen i det danske sundhedsvæsen: sygeplejerskerne, social- og sundhedsassistenterne, lægerne, ergo- og fysioterapeuter, bioanalytikerne, dem alle sammen, som har båret os igennem denne epidemi.”

Læs mere om prisen her