Skræddersyet legeplads til børn og unge med epilepsi

Tre udviklingsprojekter med udgangspunkt i stor, nyetableret legeplads på Epilepsihospitalet Filadelfia skal afdække virkningen af børn og unges fysiske aktivitet på bl.a. søvnkvalitet, livskvalitet og evne til at mestre sin epilepsi.

Oprettet: 20.12.2018
Henrik Boesen
På en stor grund ved Epilepsihospitalet Filadelfia, Dianalund, er etableret en legeplads særligt for de indlagte børn og unge
Foto: Rune Dybvad

Epilepsihospitalet Filadelfia har etableret en stor udendørs legeplads med mere 120 legeredskaber på en 2.400 kvm. stor grund. Udearealet er skræddersyet til børn og unge med epilepsi, og brugen af legepladsen skal indgå i tre planlagte udviklingsprojekter.

To af projekterne er rent sygeplejefaglige: Det ene projekt skal undersøge, om fysisk leg og aktivitet påvirker søvnen på de indlagte børn og unge. Det andet skal afdække virkningen af fysisk leg og aktivitet på den generelle livskvalitet.

Endelig skal et tværfagligt projekt i samarbejde med fysioterapeuter afdække børnenes og de unges mestringspotentiale som følge af de fysiske aktiviteter.

Læs artiklen Et bedre liv gennem leg