Tilbageblik på 2020 hvor pandemien ramte

Den internationale sygeplejerskeorganisation, ICN, har udgivet en e-bog om Year of the Nurse 2020, hvor pandemien ramte. Bogen fortæller i ord og billeder, hvordan sygeplejersker over hele verden har oplevede pandemien.

Oprettet: 03.05.2021

Sygeplejersker over hele verden medvirker i en bog om 2020, som i tekst og billeder fortæller historien om covid-19. Virusset, der bredte sig til flere og flere lande, indtil Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i marts erklærede covid-19 for en pandemi.

Sygeplejersker fra Wuhan, Italien, Bahamas og mange andre steder på kloden, fortæller førstehåndsberetninger om, hvordan de oplevede pandemien. Samtidig kan man læse om ICN´s forsøg på at støtte sygeplejersker og gøre opmærksom på de problemer, de har oplevet. I flere lande er sygeplejersker blevet udsat for stigmatisering og vold. I lande over hele verden har sygeplejersker oplevet at måtte sætte deres egen sikkerhed på spil på grund af mangel på værnemidler og mangel på psykisk støtte. I Italien er hver 9. covidtilfælde en sygeplejerske. 

Sygeplejersker har skullet lære at kommunikere med patienterne med øjnene, mens de har været dækket til. Det er en af de mange ting, sygeplejersker har lært af pandemien, og som man kan læse om i bogen.

Bogen kan læses her 

Deltag i ICN-kongres i november 2021