To nye sygeplejeprofessorer

Mette Grønkjær og Pia Dreyer nye professorer i hhv. Aalborg og Aarhus

Oprettet: 02.06.2020
Henrik Boesen

To nye sygeplejersker er i dette forår tiltrådt som professorer:

 

Mette Grønkjær

Mette Grønkjær
Mette Grønkjær
Forskningsleder ved Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje, Mette Grønkjær, er udnævnt til professor i klinisk sygepleje ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital.

Mette Grønkjær har siden 2016 været lektor i klinisk sygepleje på Aalborg Universitetshospital samt Klinisk Institut, AAU. Hun blev uddannet sygeplejerske i 1998 og fik i 2001 en Master of Nursing fra Flinders University, Australien. I 2011 opnåede hun en ph.d.-grad i medicin fra Aarhus Universitet, hvorefter hun blev ansat som postdoc og senere lektor i klinisk sygepleje i Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje (FoKSy) og Klinisk Institut. I oktober 2019 blev Mette forskningsleder i FoKSy.

 

 

 

Pia Dreyer

Pia Dreyer
Pia Dreyer
Sygeplejerske, cand.cur., ph.d., Pia Dreyer, er pr. den 1. juni udnævnt til professor i sygepleje på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Samtidig er hun tilknyttet intensivafdelingen på hospitalet i Aarhus.

Pia Dreyer har i sin forskning særligt fokus på patienterne, og hun har bl.a. undersøgt og udviklet plejen til den vågne patient på intensiv og til patienter, som modtager respiratorbehandling i eget hjem.

Den nyudnævnte professor beskæftiger sig med, hvordan sygeplejersker bedst tager sig af patienterne, og hun samarbejder med læger og andre fagprofessionelle på hospitalsafdelingerne, med forskerne på universitet og med private virksomheder i håbet om at skabe synergi mellem forskning, uddannelse og talentudvikling.

Det nye professorat, som er delvist finansieret af Region Midtjyllands Forskningsfond, giver hende mulighed for at udbygge og styrke forskningssamarbejdet om klinisk sygepleje nationalt og internationalt.

Pia Dreyer er i øvrigt formand for Dasys, Dansk Sygeplejeselskab.