Kirsten Stallknecht Prisen - Sådan nominerer du

Dansk Sygeplejeråds pris, Kirsten Stallknecht Prisen, gives til sygeplejersker som sætter fokus på etiske eller faglige problemer i den offentlige debat. Læs, hvordan du kan nominere til prisen, som uddeles i foråret 2023.

Logo KS-prisen 2023Offentligt ansatte har en udstrakt ytringsfrihed. Det betyder, at de på egne vegne kan deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter, også når de udtaler sig kritisk om deres eget arbejdsområde. Dansk Sygeplejeråd vil med Kirsten Stallknecht Prisen hylde og opmuntre de sygeplejersker, som ytrer sig offentligt og tør stå frem.

Kirsten Stallknecht Prisen har sit navn efter Dansk Sygeplejeråds formand gennem 28 år, og den blev indstiftet, da fagbladet Sygeplejersken fyldte 100 år i januar 2001.  Hensigten med prisen er at bygge bro mellem sygepleje, journalistik og ytringsfrihed.

Prisen er på 10.000 kroner og et stykke kunsthåndværk.

Det er muligt at nominere to sygeplejersker til prisen, hvis de har arbejdet sammen om at løfte et væsentligt emne eller problem frem i lyset.

Kriterier for nominering

Prisen kan tildeles en dansk sygeplejerske, som opfylder følgende kriterier:

 • Sygeplejersken har inden for de sidste to år benyttet sin ytringsfrihed til at markere sig i den offentlige debat om sygeplejefaglige, etiske og/eller sundhedspolitiske problemstillinger med det formål at forbedre vilkårene for særlige patient- eller befolkningsgrupper eller sygeplejerskers arbejdsmiljø. Det er muligt at nominere to sygeplejersker til prisen, hvis de har arbejdet sammen om at løfte et væsentligt emne eller problem frem i lyset.
 • Sygeplejersken kan have benyttet sin ytringsfrihed i radio, tv, i landsdækkende eller lokale dagblade, i fagbladet Sygeplejersken eller på sociale medier.

Sådan nominerer du en sygeplejerske

Alle sygeplejersker, som er medlemmer af Dansk Sygeplejeråd, kan nominere en sygeplejerske til prisen. Nomineringen er skriftlig og skal indeholde:

 • Navn, adresse, medlemsnummer, mobilnummer og e-mail på den sygeplejerske, der nomineres samt på den eller de sygeplejersker, der nominerer. Fortæl gerne om den nominerede kender til nomineringen.
 • En detaljeret begrundelse for, hvorfor sygeplejersken er en værdig modtager af Kirsten Stallknecht Prisen. Der skal vedlægges dokumentation/bilag i form af avisudklip, debat eller lignende. 
 • Nomineringen må fylde maksimalt en A4-side.
 • Nominering sker ved at sende en mail til: redaktionen@dsr.dk senest den 24. marts 2023.

Bedømmelseskomiteen

 • Dorte Steenberg, tidligere næstformand for Dansk Sygeplejeråd
 • Jette Hvidtfeldt, journalist
 • Louise Schelde Frederiksen, Cand. Jur., Forfatter,  HumanRise
 • Jette Holt, hygiejnesygeplejerske, ph.d. og prismodtager i 2021
 • Maj Siercke, fagredaktør, Sygeplejersken