Kost og Cancer Ernæringsundersøgelse

Ernæringsundersøgelsen er nu udkommet i rapportform

Oprettet: 13.09.2018

KostogCancergruppens seneste undersøgelse blandt kliniske diætister og kræftsygeplejersker og deres oplevelse af ernæringsindsatsen til cancerpatienter er nu udkommet i rapportform og kan hentes på hjemmesiden under SIG / kostogcancer.

Undersøgelsen viser, at der er enighed om ernæringens betydning for patienternes overlevelse og livskvalitet. På trods af dette nedprioriteres opgaven. Sygeplejerskerne ønsker mere tid til opgaven hos patienten og diætisterne ønsker patienten henvist tidliger i forløbet.

Både sygeplejersker og diætister efterspørger

  • Opdateret viden om ernæring til kræftsyge •
  • Hurtigere henvisning til klinisk diætist •
  • Bedre overlevering på tværs af sektorer

Kostogcancergruppen foreslår:

  • at der oprettes tværfaglige ernæringsteams på  onkologiske og hæmatologiske afdelinger, og at ernæringstilstand og -indsatser som standard skal kommunikeres på tværs af sektorer. 

se også mediedækning på undersøgelsen her:

Medicinsk Tidsskrift/Propatienter.dk: Bragte to gode og længere artikler om historien 18. juli; en artikel om selve undersøgelsen, og en case-artikel om Pia Jeannes kræftforløb og oplevelser. Artiklerne kan ses her:

Samt en artikel i Kost & Ernæringsforbundets blad