Dine første år på arbejdsmarkedet

Der er et hav af ting at tage stilling til, når du har afsluttet sygeplejestudiet. Hvor skal du arbejde, hvad med løn, hvad kan du bruge din fagforening til osv.? Få overblik over dine muligheder og rettigheder her på siden.

ABC for nyuddannede

Vi har samlet en lille ABC med nyttig viden, så du får en god start på dit arbejdsliv. Denne pjece beskriver dine rettigheder, hvis du er ansat på et hospital eller i en kommune.

Hent pjecen her:  ABC for nyuddannede 

 

Autorisation og ansættelse

Hvis du er på vej ud i dit første job, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad du har krav på og dit ansvar som sygeplejerske.

Autorisationsloven
Lønforhandling ved ansættelsen
Løn og pensionsvilkår
Overenskomster

 

Valg af arbejdsplads

Hør hvilke overvejelser Rebecca, Rune, Anne og Signe havde i forbindelse med deres første ansættelse og valg af arbejdsplads. 

Se deres beretninger fra børneafdelingen, medicinsk afdeling, akutmodtagelsen og hjemmeplejen.

Bliv inspireret til dit jobvalg med at læse om forskellige sygeplejerskers arbejde på 'Her arbejder sygeplejersker' og lyt til DSR's podcasts - lydfiler fra sygeplejerskers hverdag.

Jobansøgning og jobsamtale

Få ideer til hvordan du skriver en god jobansøgning og et CV og hvilke overvejelser du kan gøre dig i forhold til at skulle til jobsamtale.

Snak med din TR

Når man starter i nyt job eller skifter arbejdsplads, kan der være mange praktiske spørgsmål, der melder sig i forbindelse med en ansættelse. Kontakt din nuværende eller kommende tillidsrepræsentant.  Du kan se, hvem der er din TR under

Selvbetjening (kræver log in)

Hvad er en tillidsrepræsentant?

 

Faglige selskaber

Vil du gerne netværke med andre sygeplejersker inden for dit fagområde og holde dig opdateret på seneste viden, så er det en god idé at blive medlem af et af DSR's faglige selskaber. Der findes 36 forskellige selskaber og helt sikkert også ét der passer til dit fagområde.

Se oversigt over faglige selskaber

 

Job i udlandet?

Som sygeplejerske har du rig mulighed for at rejse ud med dit fag. Brænder du for at arbejde som sygeplejerske i et andet land, er der råd og inspiration at hente.

Læs om de mange muligheder for arbejde i udlandet

 

Lokale kurser i DSR

DSR's kredse afholder løbende kurser og arrangementer for blandt andet nyuddannede.

Find kurser i din lokale kreds

Læs også