Dine sidste år på arbejdsmarkedet

Du er måske begyndt at overveje, hvordan du kan bruge de sidste år på arbejdsmarkedet bedst muligt. Nogle drømmer om snart at gå på efterløn eller pension, og andre ønsker at blive på arbejdsmarkedet så længe som overhovedet muligt.

Der er mulighed for at lave mange individuelle løsninger, så du får den ordning, der netop passer til dig. Og vidste du fx at der findes delpension og seniorbonus? Se dine rettigheder og muligheder her. 

Sygeplejerske syer mands øje.

Senioraftale

Med enkelte forskelle mellem kommune, region og stat giver senioraftalen i overenskomsten dig nogle rettigheder og muligheder for at tilrettelægge dit arbejdsliv, når du nærmer dig de 60 år. Overordnet gælder det, at der er aftalt en række initiativer, der skal gøre det lidt mere attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet.

 

Læs mere om senioraftalen her

Ansat i kommune

Ansat i region

Ansat i staten

Sygeplejerske og læge i dialog på kontor.

Efterløn og pension

Hvis du har en efterlønsordning, har du mulighed for at trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet, før du når din folkepensionsalder.
Når du når din pensionsalder, kan du gå enten helt eller delvist på pension, afhængigt af din økonomi og de aftaler, du kan indgå med din leder.

 

Læs mere om dine muligheder her

Efterløn

Pension eller delpension i PKA

Mulighed for nedsat kontingent til DSR

 

Se også