Ann-Charlott er konsultationssygeplejerske i en lægepraksis

Interview med Ann-Charlott Ravn som arbejder som konsultationssygeplejerske i Lægehuset i Mårslet

Ann-Charlott RavnJeg kan specielt godt li' mangfoldigheden

Hvad holder du særligt af ved dit job?

Mangfoldigheden. Man kan godt sige jeg er specialist, men jeg er specialist i at være generalist. Det kan jeg rigtig godt lide. Der er aldrig to dage, der er ens. 

Hvad har din vej til arbejdet været?

Jeg tror nogen gange det er lidt af en tilfældighed, hvor man havner. For mit vedkommende var det en kollega i hjemmeplejen, der fortalte mig, at hun havde været konsultationssygeplejerske. Og så kom det bare på et tidspunkt, spørgsmålet om, hvad jeg skulle efter hjemmeplejen. Så dukkede der en stilling op som konsultationssygeplejerske i det område, hvor jeg var hjemmesygeplejerske.  Jeg prøvede at søge den og blev bare rigtig, rigtig glad for det. Så det var nok lidt en tilfældighed, at jeg havnede der.

Når jeg siger der, så er det fordi, jeg først var konsultationssygeplejerske et andet sted, end hvor jeg er i dag. Men jeg kunne godt tænke mig at komme til et større lægehus og det blev så her. Det er to meget forskellige steder med to meget forskellige klienteller. Det første er et meget fattigt område med mange indvandrere og nu er jeg i et område med, kan man sige, de bedrestillede i Århus. Så er to meget forskellige måder at arbejde på. 

Hvis en anden sygeplejerske gerne vil have en stilling som din, hvilke kompetencer skal han eller hun gå efter at få?

En bred erfaring inden man starter. Jeg synes vi har et stort ansvarsområde, så en bred baggrund både fra medicinske og kirurgiske afdelinger og fra hjemmeplejen er rigtig godt at have med i sin bagage, så man har mødt rigtig mange forskellige typer af mennesker. 

Lyt også til en podcast med Ann-Charlott Ravn: Om det at være konsultationssygeplejerske. 

Få flere historier fra sygeplejerskers hverdag...