Hanne er alternativ behandler

Hanne Svendsen har egen klinik i Hårby lægehus/sundhedscenter, hvor hun tilbyder kranio sakral terapi (KST) og massage

Hanne Svendsen

Hvad er din sygeplejetitel og hvor arbejder du ?   

Jeg har egen klinik i Hårby lægehus/sundhedscenter, hvor jeg tilbyder kranio sakral terapi (KST) og massage. Her er jeg 2-3 dage om ugen og derudover er jeg vikar i hjemmeplejen.  

Min sygeplejetitel er lidt anderledes i min klinik end i hjemmeplejen. I min klinik vil jeg betegne mig som kranio sakral terapeut med en bred klinisk sygeplejefaglig erfaring og i hjemmeplejen er jeg hjemmesygeplejerske.

Hvad laver du i dit job?    

Her vil jeg beskrive jobbet i min klinik: 

Jeg tager imod min klient i et roligt lokale og er meget nærværende og empatisk . Jeg er meget bevidst om, at jeg har min sygeplejefaglighed med mig, og får også mange positive tilkendegivelser på tryghed fra klienten. Jeg tager udgangspunkt i årsagen til, at klienten kommer.

Det kan være en stresssygemeldt klient, piskesmældsproblematik, hovedpine, søvnproblemer, smerter af ukendt årsag , hvor klienten er udredt via egen læge, uden årsagen er fundet, smerter efter hårdt fysisk arbejde, angst, uro og depression.

Jeg har et godt samarbejde med kiropraktoren, som sender klienter til mig, når der er for mange spændinger i kroppen, til, at hun kan komme videre med behandlingen. Jeg stiller uddybende spørgsmål, og er bevidst om at komme omkring det hele menneske. Samtalen er meget vigtig, da det er her , der skabes tillid.

En af de mest spændende opgaver er : ved KST behandlingen , at give klienten ro og afslapning og derved styrke de selvhelbredende kræfter, og opleve, hvordan klienten slapper fuldstændig af og spontant efter behandlingen udbryder ; "Jeg plejer ikke at kunne slappe så meget af, jeg er helt rolig nu".

Min fornemmeste opgave er at lindre / give lindring til klienten, og jeg giver i de fleste tilfælde øvelser til hjemmetræning.  Mine klienter finder mig via opslag i lægehuset/sundhedscenteret, fra mund til mund, via facebook og min hjemmeside til "Klinik leth kroppen".

Hvad har din vej til arbejdet været? 

Jeg blev uddannet fysiurgisk massør i 2005 og i 2012 tog jeg KST uddannelsen.  Jeg  har fra 2008-2015 været ansat på Rehabiliterings Center Dallund, hvor vi tilbød ugekurser for kræftpatienter. Her jeg gav KST og massage til vores kursister.

Hvilke kvalifikationer er vigtige for at kunne varetage dit job? 

Jeg har en lang og bred klinisk erfaring, er uddannet sygeplejerske i 1986. For mig har det været lysten og muligheden for at være en del af et fællesskab i et sundhedscenter, som gjorde, at jeg turde tage springet.  

Jeg har et meget givende samarbejde med sygeplejersker, læger, kiropraktorer, fysioterapeuter, sekretærer, psykoterapeut, fodterapeut  og diætist. Jeg oplever, at klienterne føler en stor tryghed og har kun oplevet, at klienterne giver lov til, at jeg har sparer med  de øvrige i sundhedscenteret omkring vedkommende.

Andet du gerne vil fortælle om dit job? 

Jeg er næstformand i FS-KAB (faglig sammenslutning for sygeplejersker med interesse for alternativ og komplementær behandling) og har i april 2017 været til konference i Arizona, Tuscon, "The 2nd International Integrative Nursing Symposium".  En meget inspirerende og givende oplevelse.

I FS-KAB vil vi gerne integrere integrative nursing i det danske sundhedsvæsen og vi arbejder lige nu på oversættelse og har diskussioner om , hvordan vi kan implementere de komplementære behandlinger. Jeg oplever, at jeg, i mit arbejde i klinikken, er i fuld sving med dette i lægehuset/sundhedscenteret.

Få flere historier fra sygeplejerskers hverdag...