Lene er forebyggende medarbejder i kommunen

Lene Dyring er ansat som sygeplejerske og forebyggende medarbejder i Gribskov Kommune.

Sygeplejerske Lene DyringInteressen for ældre

Hvad fik dig til at vælge denne stilling?
Jeg har arbejdet på hospital, været hjemmesygeplejerske og har taget et kursus om sygepleje til ældre. Jeg interesserer mig for ældre mennesker og for at hjælpe dem til et godt liv. Mit job kræver, at jeg har viden om livets gang, og hvad der sker med kroppen, det sociale og psyken, når vi bliver ældre.

 

 

Årlige opsøgende besøg

Hvad består dit arbejde af?
Jeg tager ud i borgerens hjem og besøger dem. Hver borger har et hjemmebesøg årligt efter de er fyldt 75 år. Jeg har dog mulighed for at rykke et besøg frem, alt efter hvad jeg har set hos borgeren, fx hvilken stemning, der er i hjemmet, og hvordan det ser ud. Jeg tager udgangspunkt i den enkelte borger, og ved mit besøg rådgiver jeg, formidler forebyggelse og motiverer borgeren. Jeg tjekker borgerens tilstand og funktionsniveau, bl.a. om borgeren kan gå på trapper, og screener for faldrisiko. Gerontologi og demens er to områder, som jeg koncentrerer mig meget om, og fordi jeg er opsøgende, kan jeg fange nogle ting i opløbet.

 

Ajour med faglig viden

Hvad er udfordringerne og mulighederne i jobbet?
Borgerne spørger meget, og for at kunne svare skal jeg - udover at holde mig ajour med faglig viden - også følge med i sundhedsdebatten og hvad der er oppe i tiden på sundhedsområdet. Lige nu er det velfærdsteknologi såsom robotstøvsugere og mobiltelefoner, som fylder meget. I mit arbejde har jeg fokus på, at borgeren lærer at kompensere for sine skavanker og klarer sig selv så vidt muligt. En del af mit arbejde er også at have fokus på forebyggelse og sundhedsfremme, bl.a. er jeg med til at arrangere seniorkurser og en sundhedscafe.


Hør eventuelt en DSR Karriere podcast med Charlotte Lykke, som er kvalitetssygeplejerske på et demensplejehjem.

Få flere historier fra sygeplejerskers hverdag...