MUS og kompetenceudvikling

Sæt fokus på dine muligheder for kompetenceudvikling til næste medarbejderudviklingssamtale (forkortet MUS). MUS er en samtale mellem dig og din nærmeste leder. Samtalen handler bl.a. om faglig og personlig udvikling, trivsel og samarbejde.

MUS er en fortrolig samtale, hvor du selv er i centrum. MUS-samtale skal i den offentlige sektor afholdes 1 gang årligt. I det private er det frivilligt, men mange afholder det alligevel.

På MUS kan du og din leder bl.a. sætte fokus på dine
• behov for kompetenceudvikling
• arbejdsopgaver og ressourcer
• muligheder for uddannelse og kurser

Typisk vil du og din leder også gennemgå og evt. revidere din stillingsbeskrivelse, så den stemmer overens med dine faktiske arbejdsopgaver. Har du fået mange nye arbejdsopgaver siden sidst, kan det være et godt argument for, at du har behov for kompetenceudvikling.

Sådan forbereder du dig
Mange arbejdspladser har udviklet materiale, der understøtter forberedelse og afvikling af MUS lokalt, som du altid bør sætte dig ind i. Typisk vil der også være udviklet nogle skemaer med spørgsmål, som du kan bruge til forberedelsen.

Uanset materialet, er det en god idé at overveje følgende:

  • Hvordan synes du umiddelbart det går?
  • Har du ønsker til ændringer?
  • Har du fået nye arbejdsopgaver og projekter, andre arbejdsformer, nye samarbejdspartnere?

Hvis du tidligere har været til MUS-samtale, bør du gennemlæse referatet for at vurdere, hvad der er blevet fulgt op på, og hvad der evt. mangler.