1. maj med stærke kvinder i front

Kredsens formandsskab var ude at tale sygeplejerskernes sag på en 1. maj, hvor sundhedsvæsen og de pressede arbejdsforhold var på dagsordenen.

Oprettet: 02.05.2019
Kaffe og stærke kvinder

talerne_paa_kredsens_1_maj

Dagen startede traditionen tro i kredsensens lokaler med morgenbrød, kaffe og taler. Igen i år var det de stærke kvinder, der stod for de politiske budskaber. 

Her ses kredsformand Vibeke Westh, Pernille Skipper MF for Enhedslisten, regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S) og Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns kommune, som alle var på talerstolen. 

ftr_til_1_maj_frederikssund

Pres på velfærden og sygeplejerskerne

Fællestillidsrepræsentanter fra kredsens nordlige kommuner var mødt op til 1. maj i Frederikssund blandt andet for at høre kredsnæstformand Mette Sofie Haulrich tale om sygeplejerskernes vilkår. 

Velfærdssystemet skaber ulighed i sundhed og er med til at skabe et uretfærdigt samfund, hvor menneskelighed og omsorg har trange kår. 

img_0163

Taler i Fælledparken 

Vibeke Westh holdt tale i Fælledparken i SF's telt og bød velkommen i på FTF's scene også i Fælledparken. Desuden var hun i Sydhavnen og tale til socialdemokraternes lokale 1. maj. 

Budskabet fra Vibeke var, at sygeplejerskerne er pressede her og nu. Det er ikke en strukturreform, der er brug for, men tid og ressourcer.

Hun slog også et slag for ligeløn. 

 

 

 

signe_paa_scenen

Sundhedsplejen  og ulighed i sundhed

Kredsnæstformand Signe Hagel Andersen var hos socialdemokraterne på Amager og talte om vigtigheden af sundhedsplejerskernes indsats i forhold til ulighed i sundhed. 

Senere på dagen var hun i debat om arbejdsmiljøet på hospitalerne.