Budskab med genklang

Et FB-opslag om det store tidspres i hjemmesygeplejen gik viralt i weekenden. "Der må være mange, der genkender mine erfaringer og tanker", siger afsenderen, Harun Demirtas.

Oprettet: 14.10.2020

Næsten 7.000 likes, 12.000 delinger og knapt 500 kommentarer. Kredsnæstformand Harun Demirtas' facebook-opslag 10. oktober brød den magiske grænse på 10.000 delinger og gik viralt. Her delte Harun sine tanker om, hvad det betyder at arbejde efter en stram tidsplan i hjemmesygeplejen. Især når man som fagprofessionel mærker, at det borgeren har brug for, kræver mere tid. 

harun_viralt_opslag_2

Opslagets store udbredelse siger noget om, hvor mange, der genkender Haruns overvejelser og frustration - og ikke kun sygeplejersker. Det er en af grundene til, at faglig forsvarlighed er en mærkesag for DSR. Relationsarbejdet handler nemlig også om faglig forsvarlighed. Det er ikke bare en venlig service overfor borgerne, når vi arbejder med at lære dem at kende og lytte til deres behov. Det er en essentiel metode i sygeplejen, som i sidste ende medvirker til at øge patientsikkerheden.

Derfor er det vigtigt at skabe opmærksomhed på de faglige konsekvenser af utilstrækkelig tid til opgaveløsningen - og at få politikerne og andre beslutningstagere til at handle på det. Den offentlige opmærksomhed er opslag som Haruns med til at skabe. Og han fik lejlighed til at gentage de vigtige pointer, da han deltog i Aftenshowet på DR1 onsdag aften.