Det er ikke vores patient!

Har du hørt dig selv eller andre kolleger sige det for nyligt? Så kom til videnscafé den 24. marts 2020 i Kreds Hovedstaden. Har vi opgivet de humanistiske værdier til fordel for effektivitet og flow i systemet?

Oprettet: 09.01.2020

Sygeplejerske Lisbeth Aaskov Falch holder oplæg og inviterer til diskussion ud fra fundene i sin ph.d. ”Det er ikke vores patient”. Hun har fulgt gamle mennesker og deres vej gennem sundhedsvæsnet, og hævder i sin ph.d. at den mere omsorgsbetonede og helhedsorienterede sygepleje har trange kår, men samtidig er livsnødvendig for de gamle patienter (og spørger hun – måske for alle patienter?).

Effektivitet og flow styrer mange sygeplejerskers arbejdsdag, og det gælder om, at få patienten videre i systemet eller hjem. Hvad betyder det for kerneværdier i sygeplejen så som personcentreret og individuel tilrettelagt pleje? 

Kom og diskutér om sygeplejersker har opgivet deres humanistiske værdier til fordel for prestigefyldt medicinsk specialisering – og er det nødvendigvis en modsætning? Hvordan kan sygeplejersker insistere på en holistisk og humanistisk tilgang til patienten i sundhedsvæsnet i dag? Hvilken vej skal sygeplejen gå i forholdet mellem specialist og generalist?

Tilmeld dig her.