Det er ikke vores patient

Kan du genkende denne bemærkning fra din dagligdag? Vær med hjemmefra den 1. september, når Lisbeth Aaskov Falch lægger op til faglig refleksion om, hvordan hospitalssystemet marginaliserer gamle mennesker.

Oprettet: 10.08.2020

Har vi opgivet de humanistiske værdier til fordel for effektivitet og flow i systemet?

Sygeplejerske Lisbeth Aaskov Falch holder oplæg og inviterer til diskussion ud fra fundene i sin ph.d. ”Det er ikke vores patient”. Hun har fulgt gamle mennesker og deres vej gennem sundhedsvæsnet, og hævder i sin ph.d. at den mere omsorgsbetonede og helhedsorienterede sygepleje har trange kår, men samtidig er livsnødvendig for de gamle patienter (og spørger hun – måske for alle patienter?).

Effektivitet og flow styrer mange sygeplejerskers arbejdsdag, og det gælder om at få patienten videre i systemet eller hjem. Hvad betyder det for kerneværdier i sygeplejen så som personcentreret og individuel tilrettelagt pleje? 

Kom og diskutér om sygeplejersker har opgivet deres humanistiske værdier til fordel for prestigefyldt medicinsk specialisering – og er det nødvendigvis en modsætning? Hvordan kan sygeplejersker insistere på en holistisk og humanistisk tilgang til patienten i sundhedsvæsnet i dag? Hvilken vej skal sygeplejen gå i forholdet mellem specialist og generalist?

Vær med på Web
Videnscaféen foregår via Web, så du kan sidde hjemme og være med. Det bliver via Teams, men du behøver ikke downloade noget. Du får tilsendt et link op til arrangementet, som foregår den 1, september kl. 19 - 20:30. 

Tilmeld dig her