Et helt uacceptabelt pres

-Sygeplejersker skal ikke tvinges ind i beredskabet. Regionen må tilbyde vilkår, der kan få sygeplejerskerne til at melde sig frivilligt, sagde kredsformand Kristina Robins mandag til P4 Kbh.

Oprettet: 14.12.2020

-Vi oplever lige nu, at sygeplejerskerne føler sig som ludobrikker i et spil. De er i forvejen udmattede og oplever et enormt arbejdspres. Regionen er nødt til at tage det alvorligt. Jeg frygter, at sygeplejerskerne skal blive syge af arbejdspresset og riskere at nå derud, hvor de bryder sammen. Og det er på ingen måde acceptabelt, at man skal blive syg af at gå på arbejde, sagde Kristina Robins blandt andet i P4 København eftermiddag i går mandag. 

 -Der er flere ting, der skal gøres i forhold til at indgå i beredskabet. Der skal være størst mulig forudsigelighed og indflydelse ift. arbejdstid. Frivilighed er afgørende, altså at sikre løn og vilkår, så man ikke kommer over i tvang. Sygeplejerskerne skal være fagligt klædt på til de nye opgaver, de skal løse.  Og arbejdspresset skal ned, så derfor skal der prioriteres - fx ved, at de ikke-akutte operationer bliver indstillet, sluttede kredsformanden. 

Hør interviewet med Kristina her.  Spol til 00:36 i linket, hvor hele indslaget starter.