Hovedstaden skal i mål med flere sygeplejersker

"Opgaven er op ad bakke, men den skal lykkes. Vi hjælper gerne med input", siger kredsformanden i en kommentar til udfordringerne med at øge antallet af sygeplejersker i Region Hovedstaden.

Oprettet: 11.08.2020

I en artikel i Berlingske mandag 10.8 fremgår det, at Region Hovedstaden som den eneste oplevede en tilbagegang i antallet af sygeplejersker i begyndelsen af året trods en målsætning om at øge antallet med i alt 157. 

Både rekruttering og fastholdelse
I den anledning siger kredsformand Kristina Robins i et interview med DR P4 København, at de helt nye tal ser bedre ud, men at det er afgørende vigtigt at fortsætte både rekrutterings- og ikke mindst fastholdelsesindsatsen, som er i gang i regionen:

"Opgaven med at skaffe flere sygeplejersker skal lykkes, også selv om det er op ad bakke.  Det kræver mange forskellige indsatser at vende udviklingen:  Fokus på optag og på vilkår under uddannelsen, herunder kvaliteten af den kliniske vejledning og god oplæring af de nyuddannede. Men det handler i meget høj grad også om at fastholde erfarne sygeplejersker. Og det kræver, at regionen gør noget ved arbejdspresset, sikrer ordentlig løn og vilkår samt rammer, der gør det muligt for sygeplejerskerne at bruge den faglighed, de er stolte af". 

Fuldtid uden tvang
I forhold til regionernes klare ønske om at øge antallet af ansatte på fuld tid, udtaler Kristina Robins:
"Ikke alle ønsker fuldtid, og ingen skal tvinges. En vellykket indsats for at få flere på fuld tid vil kræve mere indflydelse på arbejdstiden, bedre mulighed for individuelle hensyn og selvfølgelig at sikre vilkår, der overhovedet gør det muligt at have et godt arbejdsliv  som sygeplejerske på fuld tid".

Hør indslaget med kredsformand Kristina Robins på DR P4 København 10.8 ved at spole frem til start ved 2:36:25. Indslaget varer godt fire minutter.  

Læs artiklen i Berlingske 10.8. (kræver abonnement på avisen)