Hurtigere opfølgning på stort arbejdspres, tak

DR fortæller i disse dage om et stort arbejdspres på børneafdelingen på Hvidovre Hospital, som i foråret førte til bekymringsskrivelser og påbud. Kredsnæstformand Signe Hagel Andersen opfordrer i TV og radio til, at der handles hurtigere, når medarbejderne udtrykker deres bekymringer.

Oprettet: 12.11.2020

Adskillige bekymringsskrivelser fra sygeplejersker og læger gennem de senere år samt to påbud fra Arbejdstilsynet over arbejdspresset på børneafdelingen. Det var virkeligheden på Hvidovre Hospitals børneafdeling i foråret. Og selvom der nu er sket forbedringer, er der stadig udfordringer, som bekymrer DSR.

Oplæring kræver tid
"Det er positivt, at der nu er ansat flere sygeplejersker på afdelingen, men det tager 1-2 år at oplære nye i det pædiatriske speciale, og det belaster det erfarne personale. Derfor er det vigtigt med både tid og rum til oplæringen for at fastholde både nye og erfarne sygeplejersker", siger Signe Hagel Andersen til DR.    

Bekymringsskrivelser er ikke for sjov
Og så er der brug for hurtigere handling, når medarbejderne henvender sig direkte til ledelsen for at give udtryk for bekymring i forhold til arbejdspres og patientsikkerhed.
"Generelt er det ærgerligt, at vi skal derud, hvor der skal bekymringsskrivelser og påbud til, før der handles", konstaterer Signe Hagel Andersen, som har været i tæt dialog med afdelingens tillidsrepræsentanter i forbindelse med mediernes omtale af børneafdelingen.

Vil du vide mere
Du kan se og høre interviews med Signe Hagel Andersen på DR som følger:

DR P4 Københavns Radio 12.11. 2020 kl. 08:15: Spol til 2:10:33 for at høre indslaget med Signe