Hvad hvis du bliver syg under din ferie?

Du har ret til ny ferie, hvis du bliver syg under eller lige før din ferie. Men der er nogle regler, du skal overholde. Se dem her.

Oprettet: 28.06.2018

Hvis du bliver syg under din hovedferie, så har du mulighed for at få erstattet de tabte feriedage. Men du skal være opmærksom på følgende regler:

  • Du skal give din arbejdsgiver besked på den første dag, du er syg
  • Du skal dokukmentere sygdommen fra den første sygedag. Det vil sige, du skal have en lægeerklæring fra dag et, også selvom din arbejdsgive ikke beder om det. Du skal selv betale for lægeerklæringen
  • Du skal give din arbejdsgiver besked, når du igen er rask
  • Der er en såkaldt karensperiode på fem dage. Det vil sige, at du ikke får erstatningsferie for de første fem dage, du er syg under en ferie.

Når du bliver rask igen under den planlagte ferieperiode, skal du aftale med din arbejdsgiver, om du kommer tilbage på arbejde, så snart du er rask, om du afholder den resterende ferie som planlagt eller om du kan lægge de nye erstatningsferiedage i forlængelse af den planlagte ferie. 

Kontakt kredsen, hvis du har spørgsmål om din ret til erstatningsferie.

Hvis du bliver du syg før din ferie
Hvis du bliver syg inden din første feriedag starter, har du ikke pligt til at påbegynde din ferie. Du har ret til, at få ferien udskudt til du er rask igen. Du får erstattet alle dine tabte feriedage. Her gælder de almindelige regler for sygdom, så du er ikke forpligtet til at fremvise en lægeerklæring, med mindre din arbejdsgiver beder om det. 

Når du bliver rask igen under den planlagte ferieperiode, skal du aftale med din arbejdsgiver, om du vil udskyde resten af ferien til afholdelse på et senere tidspunkt eller afholde resten af din ferie som planlagt.