Hvornår skal du vaccineres?

Kredsen har bedt om at blive opdateret ugentlig af regionen om, hvordan vaccinationen af frontpersonalet forløber, og hvordan tidsperspektivet ser ud. Sygeplejersker er frontpersonale mange steder i sundhedsvæsnet og bør vaccineres hurtigst muligt med tanke på de nye mere smitsomme mutationer.

Oprettet: 13.01.2021

Hjemmesygeplejerske i Helsingør Louise Dehlholms opslag på facebook, var en af dem, der fik opmærksomhed på hjemmesygeplejerskernes ønske om at komme længere frem i vaccinationskøen. Samtidig var hospitalsledelser i Region Hovedstaden ude og forsøge at få lydhørhed for, at alt personalet på hospitaler skal foran i køen til vaccination på grund af udsigten til den mere smitsomme engelske mutation, der forventes at dominere Danmark om kort tid (Radioavisen den 9. januar kl. 13)

Kredsen har bedt om, at regionen løbende orienterer om, hvordan vaccinationen forløber. Samtidig har Sundhedsstyrelsen på mange opfordringer, gjort det mere synligt, hvornår de forskellige målgrupper for vaccination kan forvente at komme i gang. Se Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender her.

Kredsformand Kristina Robins argumenterer for, at alle sygeplejersker er frontpersonale mange steder er i kontakt med Covid19-patienter overalt i sundhedsvæsnet: 

 - Jeg er bekymret for de nye varianter af Corona. Sygeplejersker passer sårbare patienter og borgere. Sygeplejerskerne skal alle vaccineres så hurtigt som muligt, siger kredsformand Kristina Robins. 

Se DSR’s FAQ om din egen vaccination og for dig, der skal deltage i at vaccinere her under.