Kredsbestyrelsen i debat med toppolitikere

Kredsbestyrelsen drøftede rekruttering og fastholdelse med Sophie Hæstorp Andersen og Steen Christiansen

Oprettet: 14.03.2019

Flere skal uddannes - men hvordan? Fastholdelse er lige så vigtigt som rekruttering. Er løn et effektivt middel til at rekruttere - og fastholde? Tænk i kompetencer, ikke kun hænder. Mangel på medarbejdere i det offentlige er et problem, der kun bliver større. Hvordan får vi flere på fuld tid? 

Direkte input til politikerne
Udfordringer og dilemmaer stod i kø, da kredsbestyrelsen 12. marts havde inviteret to lokale toppolitikere til temadrøftelse om rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker. Både regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og kommunesamarbejdets formand, Albertslunds borgmester Steen Christiansen stillede op til debat.

Efter politikernes oplæg var der masser af livlig debat, hvor kredsbestyrelsen gav input til politikerne, stillede spørgsmål, lyttede og delte erfaringer fra hverdagen.

Fokus på pres og vilkår
Kredsformand Vibeke Westh var glad for politikernes interesse for at komme i direkte dialog med kredsbestyrelsen
-Der er ikke tvivl om, at arbejdspres og vilkår fylder meget i debatten om rekruttering og fastholdelse. Vi er nødt til at arbejde sammen om at finde nogle holdbare løsninger. Det var en rigtig god drøftelse, som vi nu kan arbejde videre med i kredsbestyrelsen.