Kredsen i medierne

Kreds Hovedstadens formandskab sætter også gennem medierne løbende ord på sygeplejerskers arbejdsliv og DSRs arbejde for bedre vilkår. Her er et par nedslag fra den seneste uge.

Oprettet: 21.01.2021

Tillæg til mange,  men ikke alle
I EkstraBladets artikel "Får ikke en krone ekstra" 21.1. fortæller sygeplejerske Luca Pristed om hårde vilkår og stort arbejdspres i sin hverdag blandt covid-patienter på en akutmodtagelse. Artiklen kræver abonnement.

Kredsformand Kristina Robins udtaler i Ekstra Bladets artikel, at  regionen kun har villet honorere sygeplejersker, som har fået nye ekstraopgaver eller skiftet arbejdstid- og sted.
"Man får desværre ikke bonus for et langt højere arbejdspres", siger Kristina Robins og understreger, at kredsen har forhandlet en række enkeltstående aftaler på plads med regionen om tillæg til sygeplejersker i forskellige situationer.  Se alle aftalerne.

"Sygeplejersker er ikke dovne"
En kommentar i Berlingske Tidende om offentligt ansattes arbejdsmoral i forbindelse med de kommende overenstkomstforhandlinger fik kredsnæstformand Harun Demirtas til tasterne.

Hans modsvar, som ses herunder, blev bragt i Berlingske 17.1.  Det indlæg førte til et interview i nyhedsbrevet A4 Overenskomst 18.1.  under overskriften "Sygeplejerske efter påstand om dovenskab: Det har vi ikke brug for". Det kræver abonnement at læse artiklen i A4.  

Debatindlæg Berlingske Kredsnæstformand Harun Demirtas 2021