Kredsen: Vi passer på sygeplejerskernes sikkerhed

"Der skal være et fagligt forsvarligt fremmøde, også i et kommende øget beredskab", sagde kredsformand Kristina Robins til TV2 Lorry.

Oprettet: 11.03.2020

Corona er over os og udfordrer et allerede presset sundhedsvæsen. Regeringen offentliggjorde tirsdag 10.3. en række tiltag, der skal forebygge spredningen af corona smitte og forberede sundhedsvæsenet på de potentielt mange patienter. Det kan betyde, at sygeplejerskestuderende og nyligt pensionerede sygeplejersker skal være med til at løfte opgaven.

DSRs rolle
Kredsformand Kristina Robins blev på den baggrund interviewet i TV2 Lorry tirsdag aften. Hun understregede, at Dansk Sygeplejeråd følger udviklingen tæt. 

"Vi sætter fokus på DSRs rolle med at passe på sygeplejerskernes sikkerhed. Det handler nu om at hindre et kæmpe boom i spredningen af corona og være forberedt til de potentielt mange patienter. Den opgave bakker vi helt op om.  Det er vigtigt, at patienterne får den rigtige pleje og behandling.  I den sammenhæng er det vigtigt, at man som sygeplejerske er klædt fagligt rigtigt på til lige præcis det, som patienterne har brug for", sagde kredsformanden til TV2 Lorry.

De faglige organisationer mødes onsdag eftermiddag 11.3. med de ansvarlige myndigheder om beredskab. I den forbindelse vil Dansk Sygeplejeråd også have vilkår for øje.

Hvis du vil vide mere
Se hele indslaget i TV2 Lorry tirsdag 10.3. 

Find svar på dine ansættelsesretlige spørgsmål som sygeplejerske på www.dsr.dk/corona

Find opdateret sundhedsfaglig viden på www.sst.dk/corona