Må man gå på job med symptomer - Kristina Robins i medierne

Kredsformand Kristina Robins, Kreds Hovedstaden, har været i medierne om, hvordan modstridende udmeldinger fra flere kanter medvirker til at så tvivl om, hvordan man skal forholde sig, hvis man har symptomer fra øvre luftveje.

Oprettet: 27.03.2020

Kristina Robins i P1 Morgen - må man møde op med lette luftvejssymptomer?
I P1 Morgen her fredag den 27/3 blev kredsformand Kristina Robins interviewet om modstridende opfordringer til at gå på arbejde med snue, halsonde mv. Anledning var en video, hvor en overlæge fra Rigshospitalet på hospitalets intranet angiveligt siger noget, der er i modstrid med Sundhedsstyrelsens udmeldinger om at gå på job med symptomer. 

Kristina Robins siger i indslaget, som du kan finde her (To timer og 46 minutter inde i udsendelsen):

- Det er en ekstrem svær situation sunehedspersonalet står i lige nu, og det er vigtigt, at vi har helt klare retningslinjer. Jeg kunne godt tænke mig, at det er de samme retningslinjer, der kommer fra arbejdsgiverne, som kommer fra Sundhedsstyrelsen, så der ikke opstår usikerhed hos sundhedspersonalet.

-Vi anbefaler vores medlemmer, at man forholder sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som siger, at medarbejdere ikke må møde ved lette luftvejssymptomer, som kan give mistanke om COVID 19 (se ordlyden på DSR's hjemmeside under punktet "Hvis der er mistanke om, at du er smittet").

Kristina Robins var i Jyllands Posten, Berlingske Tidende og P4 København om samme emne.