Ro og ressourcer, tak!

Sygeplejerske Frederikke Sørensen udfordrede politikernes sundhedsreform i Debatten på DR2

Oprettet: 29.03.2019

"Der er gode takter i sundhedsreformen. Men det, vi har brug for, er ro og ressourcer.  Vi har brug for et ordentligt arbejdsmiljø, så vi får tid til at gøre vores arbejde godt. Vi har ikke brug for en masse ny struktur."  Sygeplejerske og kredsbestyrelsemedlem Frederikke Sørensen satte ord på sundhedsvæsenets udfordringer fra medarbejdernes perspektiv, da Debatten om regeringens foreslåede sundhedsaftale rullede over skærmen 28.3.

Hverdagsvilkår i en valgtid 
Udsendelsens tema var "Tættere på sundheden", og Frederikke var inviteret i studiet til første rundes debat med politikerne om deres bud på sundhedsvæsenets fremtid, blandt andet innovationsminister Sophie Løhde (V) og sundhedsordfører Astrid Kragh (A).

Hun understregede, at der er brug for en indsats nu for at fastholde sygeplejersker og ikke alene uddanne nye. 

Undervejs deltog også Liselott Blixt (DF), flere læger og patientrepræsentanter i debatten, som undervejs også fokuserede på psykiatriens vilkår og behov.  

Se hele Debatten på DR2 28.3.

Samme budskab i flere medier
I en artikel i Jyllands-Posten 28.3. om politikernes ønske om at få flere sygeplejersker på fuld tid, bragte Frederikke også det samme klare budskab på banen: Der er brug for bedre vilkår for medarbejderne i et hårdt presset sundhedsvæsen, og det er lige nu. 

Det kræver abonnement på avisen at læse artiklen i sin helhed.